Pudrad citronkaka
Egentligen heter dessa Pudrade citronrutor, men eftersom jag gjorde den i en rund form med löstagbar kant så blev det en hel kaka att skära ut små tårtbitar ifrån.
Underbar att äta i sommarvärmen skulle jag tro. Jag gjorde denna till min födelsedag i mars.
Deg
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 gram smör
Citronkräm
3 st ägg
1 st citron(er)
0,5 dl vetemjöl
2 dl socker
Garnering
florsocker
Gör så här:
Gör gärna den spröda degen i en matberedare. Mät upp vetemjöl och strösocker tillsammans med vaniljsocker i apparatens skål. Lägg i smöret i klickar och arbeta snabbt ihop till en deg.
Platta med mjölade fingrar ut den i en fyrkantig form (gärna med löstagbar botten) ca 20x25 cm stor. Eller som jag gjorde i en rund form på 22 cm. Grädda mitt i ugnen i 200° ugnsvärme i ca 15 minuter.
Vispa under tiden ägg och strösocker rejält pösigt. Tillsätt vetemjöl, rivet skal av citronen samt saften . Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 8-10 minuter eller tills den precis har stannat.
Pudra rätt mycket florsocker över den nygräddade varma kakan och låt den sedan kallna helt. Lyft upp kakan ur sin form och skär den i 4x4 cm stora rutor. Eller så skär du ut små tårtbitar.
Servera gärna med färska jordgubbar!
NJUT! Den är verkligen otroligt god.
Platta med mjölade fingrar ut den i en fyrkantig form (gärna med löstagbar botten) ca 20x25 cm stor. Eller som jag gjorde i en rund form på 22 cm. Grädda mitt i ugnen i 200° ugnsvärme i ca 15 minuter.
Vispa under tiden ägg och strösocker rejält pösigt. Tillsätt vetemjöl, rivet skal av citronen samt saften . Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 8-10 minuter eller tills den precis har stannat.
Pudra rätt mycket florsocker över den nygräddade varma kakan och låt den sedan kallna helt. Lyft upp kakan ur sin form och skär den i 4x4 cm stora rutor. Eller så skär du ut små tårtbitar.
Servera gärna med färska jordgubbar!
NJUT! Den är verkligen otroligt god.
Kommentarer
Trackback